Plankor för hästboxar

Upptäck vårt imponerande utbud av plankor för hästboxar och dörrar! På Jaba prioriterar vi kvalitet och hållbarhet i våra produkter, och våra plankor är inget undantag. Alla plankor kan köpas lösa hos oss om du vill byta ut plankorna i dina befintliga boxar.

Jaba stallinredning

Nöjda kunder
– vår bästa marknadsföring!

Bambuplankor

Bambuplankor - det hållbara valet:

Bambusplankor är det mest miljövänliga valet. Bambu växer otroligt snabbt och bidrar till att minska CO₂ i atmosfären. Under tillväxten tar växterna upp mer koldioxid än vad som används för att producera bambuplankorna. Våra bambusplankor är tillverkade i Kina och skördas med omsorg för att skona miljön.

Kontakta oss för råd

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Till skillnad från tropiskt hårdträ odlas bambu inte i plantager. Bambu växer naturligt på sluttningar i många delar av Asien, men den största produktionen sker i Kina. När växten är cirka 5 år gammal skördar lokala bönder upp till 25% av stammarna från varje buske. Skörden utförs manuellt och stammarna transporteras ned från sluttningarna utan användning av maskiner. På så sätt skonas ekosystemet så mycket som möjligt, och nya stammar växer snabbt igen eftersom moderplantan inte har skadats vid skörden.

Till skillnad från produktionen av till exempel denya eller Kempas, där det tar upp till 50 år för ett nytt träd att växa upp, produceras bambu ekologiskt och 100% hållbart. Förutom att vara hållbara är bambuplankor formstabila. Det innebär att det inte bildas glipor mellan plankorna, som du säkert har sett i hästboxar med traditionellt hårdträ eller lärkträ.

Den enda nackdelen med bambuplankor är att de kräver lite extra underhåll i form av regelbunden rengöring och oljebehandling.

maozhu2

Teknisk information

  • Vikt per kubikmeter: 1 150 kg - jämfört med de vanligaste typerna av hårdträ som har en densitet på 900 kg/m3
  • Brinell hårdhet: 9,5 kg/mm2 - jämfört med traditionellt hårdträ som vanligtvis har en Brinell hårdhet på mellan 4 och 5 kg/mm2

Vi importerar våra bambuplankor direkt från tillverkaren - dels för att kunna erbjuda dig rätt pris, dels för att säkerställa kvaliteten.

Alla bambuplankor från Jaba är limmade med högkvalitativt lim från Dynea och oljade med en produkt från det danska företaget Woca. (I Skandinavien är Woca mest känt under varumärket Trip Trap Woodcare).

Tropiskt hårdträ

Tropiskt hårdträ - klassiskt och hållbart:
Om du önskar en box eller dörr med traditionellt tropiskt hårdträ kan vi erbjuda denyaplankor. Denya är känt för sina utmärkta egenskaper. Detta träslag är extremt hållbart och kan stå emot det skandinaviska klimatet med minimalt slitage. Dess naturliga motståndskraft mot röta och insekter gör det till ett utmärkt val för både boxar och dörrar. Denya är också känt för sina vackra naturliga ådringar och rika färger, vilket ger en attraktiv look. Dess höga densitet och hårdhet gör det också motståndskraftigt mot slitage, vilket ger plankorna lång livslängd. Våra denyaplankor odlas på plantager i Ghana, Västafrika. Plankorna är naturligtvis FSC-certifierade.

Kompositplankor i 32 mm tjocklek

Kompositplankor - enkelhet och hållbarhet:
Om du har ont om tid för rengöring och oljebehandling rekommenderar vi att du väljer kompositplankor. Våra kompositplankor är tillverkade av återvunnen plast och är en idealisk lösning om du vill ha minimalt underhåll. De tål det skandinaviska klimatet utan att tappa färg eller form. Med kompositplankor får du en hållbar och underhållsvänlig lösning som håller i åratal.

Täckbredd B: 132 mm.

Vi har dem i längder på 1000 mm, 1200 mm, 1300 mm och 1500 mm.

Kontakta oss för råd

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lärkeplankor

Lärkeplankor - prisvärda och funktionella:
Om du söker prisvänliga plankor är våra lärkeplankor väl värda att överväga. Dessa plankor har något lägre densitet och hårdhet än våra andra alternativ, men de utgör ofta ett utmärkt val.

Först och främst är lärkträ känt för sin naturliga hållbarhet, vilket gör det till ett utmärkt val för hästboxar och ytterdörrar. Träets naturliga motståndskraft mot röta och insekter minskar behovet av underhåll, vilket gör att plankorna håller i många år. Om du vill anpassa färgen på dina boxar eller dörrar så att den passar perfekt till din stall, bör du välja lärk. Det är den enda plankan i vårt sortiment som är lämplig för detta ändamål.

Lärkeplankor är också kända för sina vackra, gyllene nyanser och karakteristiska årer, vilket ger en estetiskt tilltalande look. Alla våra lärkeplankor är producerade på hållbara skogar i Skandinavien och är FSC- eller PEFC-certifierade. Plankorna ger inte bara en tidlös skönhet utan även ett hållbart och pålitligt val för ditt projekt.

Kontakta oss för råd

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Oavsett vilken typ av plankor du väljer garanterar vi kvalitet och hållbarhet. Kontakta oss idag för att hitta den perfekta planklösningen för dina behov och skapa en stall som sticker ut.

40 år i häststallbranschen talar sitt eget språk = Erfarenhet

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om vårt sortiment eller önskar offert.

Jaba
Häst
Jaba
Häststall